1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
EŞ STATÜSÜNÜN BİR YIL ÖNCE BELİRLENMESİ Yasal bir evlilikte, kişiler eş statülerine göre atama başvurusunda bulunabilirler. Atama başvurusu sırasında resmi bir evlilik yapmış olmaları yeterlidir.
4 yıl dolmadan tayin isteyebilir mi?
– 652 sayılı Kanunun ek 4 üncü maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenler, – 663 sayılı KHK’nin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli sağlık personeli, 4 yıllık sürenin tamamlanması beklenmeksizin yukarıdaki hükümlere göre atanma haklarını kullanabileceklerdir.
Öğretmen 1 yıl sonra tayin isteyebilir mi?
Öğretmenler, çalıştıkları eğitim kurumunda üç yıl çalışmışlarsa il içinde, ikamet ettikleri ilde üç yıl çalışmışlarsa iller arası görevlendirme için, görev yaptıkları yılın 30 Eylül tarihinden itibaren başvuruda bulunabilirler.
Memur ilk atandığı yerde kaç yıl kalır?
Bu personel, can güvenliği ve sağlık sebepleri dışında üç yıl süreyle başka bir yere nakledilemez. Göreve atananlar en az bir yıl daha aynı yerde kalırlar.
Yeni atanan memur ne zaman tayin isteyebilir?
Başka bir deyişle, işe alınmaya hak kazanmak için 3+1 yıl çalışma şartı aranmaktadır. Mazeretli atamalarda, göreve geçişin tamamlanması yeterlidir. Can güvenliği veya sağlık gerekçeli mazeretlerde, kuruma bağlı olarak, çalışma süresinin tamamlanması beklenmeyebilir.
Eş durumunda 3 yıl şartı var mı?
Düzenlemeden önce üç yıl sürekli çalışma şartı aranıyordu ancak artık bu şart kaldırıldı. İki eş aynı işyerinde çalışıyorsa, hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu pozisyonlara atanacaklar.
İl dışı tayin için 3 yıl şartı var mı?
a) Başvuru sırasında çalışılan alanın atanmak istenen alana uygun olması, b) Başvurunun son günü itibarıyla bakanlık adaylığı dâhil en az üç yıl öğretmen olarak çalışmış olması.
En erken ne zaman tayin isteyebilir?
– İşe Alma ve Nakil Yönetmeliği kapsamında atanan personel, atandıkları tarihten itibaren fiilen iki yıl çalışmamış olmaları kaydıyla başka bir yere atanmak için başvuruda bulunamazlar.
Kimler eş durumu tayini isteyebilir?
Eşleri memur olmayan kişiler de atama başvurusunda bulunabilir. Eş atama hakkı sadece memur çiftleriyle sınırlı değildir. Şart kaldırıldı ve artık eşleri memur olmayanlar da ‘eş ataması’ başvurusunda bulunabilir. Ancak bu durumda olan kişilerin son iki yılda en az 360 gün prim ödemiş olması gerekiyor.
Tayin olduktan sonra tekrar tayin isteyebilir mi?
Kurumlar arası nakil yoluyla atananlar ile istifa ederek tekrar atananlar; atandıkları il/ilçe/birimlerde en az iki yıl, kuruluşlarda ise en az üç yıl çalışmamış olmaları şartıyla, bu Yönetmelik ve Genel Yönetmelikte yer alan mazeretler dışında yeniden atanma talebinde bulunamazlar.
İl dışı tayin çıktıktan sonra iptal edilebilir mi?
SORU 16: İller arası atamalar yapıldıktan sonra iptal edilebilir mi? CEVAP 16: İller arası görev değişikliği yapan öğretmenlerin nakil işlemleri iptal edilmeyecektir.
İl dışı tayin başvurusu nasıl yapılır?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere bu yıl ikinci kez il dışına görevlendirme hakkı tanındığını duyurdu. 11 Temmuz 2024 tarihinden itibaren il dışına yapılacak atamalar için başvurular, mebbis..tr veya personal..tr adresinden elektronik başvuru formunun doldurulmasıyla yapılacak.
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte memurlar artık çift maaş almayacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde çoklu maaş dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar sadece bir görev için maaş alacak.
Memurlarda zorunlu tayin var mı?
İsteğe bağlı nakillere ayrıca memurların eğitim amaçlı nakil hakkı da dahildir. Memurlar, çalıştıkları şehirden başka bir şehirde veya ikamet ettikleri ilin ilçesinde ikinci bir üniversitede okuyabilirler.
Asil memur tayin isteyebilir mi?
Memur adayı atama başvurusunda bulunabilir mi? Memur adayları başvuru sürecinde atama başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Ancak 657 sayılı Kanunun 54. maddesine göre memur adayları sertifikasyon süresi içerisinde başka bir kuruma nakledilemez.
Eş durumu tayini için kaç gün sigortalı olmak gerekir?
Eşleri memur olmayan kişiler de “eş olarak atanma” başvurusunda bulunabilirler. Ancak bu durumda olan kişilerin son iki yılda en az 360 gün prim ödemiş olması gerekir. Bu, memur olmayan eşin 2 yıl içinde en az 360 gün prim ödemiş olması gerektiği anlamına gelir.
Eş durumundan tayin şartları nelerdir?
Eş olarak atanma hakkı sadece memur çiftleri için geçerli değildir. Şart kaldırıldı ve artık eşleri memur olmayanlar bile “eş olarak atanma” başvurusunda bulunabiliyor. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim borcu olması gerekiyor. Aile birliğini korumak için memurların eş olarak atanma hakkı var.
Yeni atanan öğretmen eş durumu yapabilir mi?
Öğretmenlerin eş olarak atanması aile birliğinin sağlanması açısından önemli bir düzenlemedir. Öğretmen atanmasının mümkün olmadığı durumlar: Öğretmenin atandığı yerde eşinin öğretmen olarak atanabileceği bir kuruluş yoksa veya uygun kadro yoksa eşine izin verilebilir.
Sözleşmeli personel eş durumu tayini nasıl olur?
Sözleşmeli personelin aile birliği temelinde yer değişikliği talebinde bulunabilmesi için en az 1 (bir) yıl fiilen çalışmış olması ve talep edilen yerde aynı unvan ve niteliklere sahip boş bir kadronun bulunması gerekmektedir. Boş kadro bulunmaması halinde yerleştirme talebi hiçbir şekilde karşılanmayacaktır.