Kek neyle ıslatılır?
Ancak, evde ne süt ne de yoğurt bulunan kek yapmak istediğimiz durumlarla sık sık karşılaşmışızdır. Bu durumlarda aslında bir kurtarıcı vardır. O da sudur. Ayrıca, laktoz intoleransı olan kişiler keklerini suyla hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebilirler.
Kek sıcakken mi ıslatılır soğukken mi?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce sosunuzu hazırlayın. Sos biraz ılık olursa kek sosu daha iyi emer. Kek sosunun çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin.
Keki ıslatmak için süt ne zaman dökülür?
*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz.
Fırından çıkan kek ne zaman ıslatılır?
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar soğutma rafında bekletmeniz gerekmektedir. Bu süre zarfında soğudukça yüzeyi biraz sertleşecek ve keki tavadan sağlam bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Pasta keki ıslatmak için ne kullanılır?
Kekimizin alt kısmını uygun bir servis tabağına yerleştirelim ve her tarafını yarım su bardağı kahve ile ıslatalım. Üzerine kek kremasını koyalım. Şimdi muz dilimleri ve cevizleri ekleyip tekrar krema ile kaplayalım. Kalan kahve ile kekin üstünü ıslatalım ve keki bununla kaplayalım.
Islak keki ıslatmak için ne kullanılır?
Sıvı kremadan süt içermeyen nemli kek sosu yapabilirsiniz. Sıvı kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın, içine bitter veya sütlü çikolata ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Daha sonra fırından çıkan kekle birleştirebilirsiniz.
Kekin kuru olmaması için ne yapılmalı?
Kekleri oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimlediğinizden emin olun. Saklarken, kurumasını önlemek için yağlı kağıda sarıp dondurucuda veya buzdolabında dondurucu poşetlerinde sakladığınızdan emin olun. Bu yöntemler sayesinde kekleriniz artık kuru bir dokuya sahip olmayacak.
Islak kekim neden ıslak olmuyor?
Islak kek neden nemli çıkmaz? Islak kek yaparken en sık yapılan hatalardan biri sostur. Bu işlem keki kurutur. Kek yeterince kabarmamışsa veya kek veya sos soğuksa kek nemli çıkmaz.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Dolaşım havası kullanmayan bir fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına suyla dolu bir tepsi yerleştirilerek de yumuşak bir kıvam elde edilebilir. Katı ve sıvı maddelerin oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Keke ılık süt konur mu?
Püf Noktası: ➡️Yumurta ve şekeri koyu bir kıvam alana kadar yüksek devirde çırpın. ➡️Süt ve tereyağı sıcak olmalı, kaynamamalı. ➡️Sıcak süt karışımını eklerken yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kekin sosu ne zaman dökülür?
Kek fırından çıkar çıkmaz kek sosunu hazırlamaya başlayın. Bunu yapmak için tüm malzemeleri bir sos tavasına koyun ve iyice karıştırın. Baharatlı ve hafif koyu bir sos elde edeceksiniz. Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimler halinde kesin ve üzerine baharatlı sosu dökün.
Hazır kek sütle nasıl ıslatılır?
Bitmiş pandispanyanın üstünü ve altını yarım çay bardağı sütle ıslatın. Krem şanti tozunu 1,5 çay bardağı soğuk sütle çırparak hazırladıktan sonra 1/3’ünü tabana dökün ve iyice yayın.
Kek sıcak mı ıslatılır soğuk mu?
Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimleyin ve üzerine acı sosu dökün. Islak kek yaparken akılda tutulması gereken püf noktalarından biri hem kekin hem de sosun sıcak olduğundan emin olmaktır. Kekiniz soğuksa, sosunuz sıcaksa veya sosunuz soğuksa ve kekiniz sıcaksa, kekiniz yeterince ıslak olmayabilir.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Basit kekler, kakao, tarçın, havuç veya diğer aromatik baharatlarla yapılmış, az şekerli ve çok kabarması amaçlanan kekler için süt tercih edilmelidir. Öte yandan, daha koyu kıvamlı olması amaçlanan ve sos veya şerbet eklenecek keklere yoğurt eklenmelidir.
Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Evde süt yoksa yerine ne kullanılır?
En iyi alternatif Ayran’dır. Yoğurt, su eklenerek Ayran haline getirilir, bu da kıvamı ve yağ-su oranı bakımından süte benzediği için süte iyi bir alternatif olmasını sağlar. Ancak elbette burada da dikkat edilmesi gereken noktalar var. Ayranı iyice çırpmak ve sütlü bir kıvam elde etmek önemlidir.
Evde ıslak kek sosu nasıl yapılır?
Sos için, tencereye kakao, yağ, şeker ve sütü koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp ara ara karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra 1-2 dakika bekleyip sıcakken dilimliyoruz. Kekimizin sosu iyice çekmesi için dinlendiriyoruz. Daha sonra servis edelim.
Kekin sönmemesi için ne yapm?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Hazır kek sütle nasıl ıslatılır?
Bitmiş pandispanyanın üstünü ve altını yarım çay bardağı sütle ıslatın. Krem şanti tozunu 1,5 çay bardağı soğuk sütle çırparak hazırladıktan sonra 1/3’ünü tabana dökün ve iyice yayın.